Vaša košarica je prazna!

AC Milan se vrne po zasedanju na Švedskem med zaustavitvijo koro

AC Milan je čakal zamudno vrnitev Zlatana Ibrahimovića iz dolgotrajnega in produktivnega izgnanstva s koronavirusom na Švedskem, kar je spodbudilo ugibanja, da se je napadalec za vedno vrnil domov.
 
Medtem ko je moral večina njegovih soigralcev iz Milana zaradi pandemije sedeti v prostem teku, je Ibrahimović zasedel treninge na Švedskem z igralci Hammarbyja, prvoligaškega kluba, katerega del je.
 
Za razliko od večine Evrope, kjer je zadrževanje omejeno ali onemogočeno, da bi športniki trenirali, so na Švedskem omejitve glede zadrževanja Covid-19 bolj prožne.
 
Začetek švedske lige, predviden za 4. april, je bil prestavljen, vendar se trening nadaljuje, dokler se igralci izognejo tesnim stikom, za razliko od Italije, kjer se je ta teden nadaljeval posamezen trening.
 
V torek sta bila v centru Milanello na centru Milanello odsotna le Ibrahimović in napadalec Obale Slonovače Franck Kessie zaradi zdravstvenih testov, ki jih je Milan prosil, naj sprejmejo igralce, poroča La Gazzetta dello Sport.
 
Toda v petek zjutraj je isti časopis poročal, da je Šveda pričakoval pozneje.
 
Na Švedskem so poročila o neposrednih namerah Ibrahimovića nasprotujoča. Pojavila so se poročila, da čaka na jasnejšo sliko o tem, kako se bodo treningi in Serie A nadaljevali. Po drugi strani nekateri mediji trdijo, da je pripravljen oditi v Italijo, kamor se bo junija nadaljevala serija A.
 
"Če začnemo 4. maja, se vrnem 3. maja. Če bomo začeli 9. maja, bom prišel 8. maja," je igralca aprila navedla švedska javna televizija.
 
Italijanska vlada se še ni strinjala z načrtom, da bodo klubi nadaljevali skupinske treninge 18. maja in ta teden, italijanski športni minister Vincenzo Spadafora pa je opozoril, da je "nemogoče določiti točno določen datum" za začetek sezone Serie A.
 
V Stockholmu je bilo življenje skoraj normalno za nekdanjega mednarodnega švedskega reprezentanta, ki se je po odmoru v italijanskem prvenstvu vrnil domov z družino.
 
Njegova prisotnost je spodbudila idejo, da bo pandemija spodbudila Ibrahimovićevo vrnitev v švedsko ligo nogometni dresi AC Milan 19/20, kjer se je zanj vse začelo pred 20 leti v Malmeju.
 
Ibrahimovićeva pogodba, podpisana z Milanom decembra po dvoletnem zastoju v ZDA z LA Galaxyjem, se izteče ob koncu sezone.
 
Ibrahimović je v intervjuju za spletno video storitev Dplay že spomladi povedal, da ima "pogodbo z Milanom in [bo počakal in videl], kako se konča.
 
"Rekel sem:" Rad bi igral nogomet, dokler lahko, nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. "
 
Dodal je, da je razmišljal tudi o tem, kaj bo počel v nogometu, ko bo nehal igrati.
 
"Rad bi se naučil nekaj novega o nogometu z druge perspektive. Prispeval bom vstran, ne na igrišču," je povedal za švedski dnevnik Svenska Dagbladet.
 
Predsednik Hammarbyja Richard von Yxkull je za časopis Dagens Nyheter dejal, da ne izključuje ničesar, in poudaril, da "to ni odločitev kluba".