Vaša košarica je prazna!

Barcelona mora odločiti o napadalcu

V tem poletnem oknu so bili upravni odbor do zdaj učinkoviti pri prenosu. Ključna področja so bila okrepljena, medtem ko so bili neželeni igralci uspešno premaknjeni. To je dalo Barceloni platformo za izgradnjo na domači dvojici iz pretekle sezone.
 
Obstaja eno vprašanje, ki pa še ni rešeno. Stanje še vedno ni bilo rešeno, ker sta Munir El Haddadi in Paco Alcacer še vedno v klubu. Luis Suarez je nesporen zaganjalnik, čeprav vse bolj kaže znake, da je v propadu, toda to je še en dan. Urugvajci morajo biti dovolj sposobni voditi linijo za Barcelono v tej sezoni. Vendar ni jasno, kdo bo izbran za manj pomembne igre.
 
Munir se je zdelo, da je dobil nagovor, ker je bil bolj vključen v predsezonske igre. Alkacerova škoda je zagotovo pomagala v zvezi s tem, vendar je bila njegova uspešnost proti Milanu v zadnji tekmi mednarodnih pokalov pokala slaba. Munir je tudi na klopi za svojega španskega Super Cupa, vendar ga ni uporabil. Vendar pa niso bili izbrani kot nadomestek za začetno ligaško tekmo proti Alavesu.
 
Oba sta bila na voljo za igro, zato je bila odločitev Ernesta Valverde, da jih izpusti. Njegova nevoljnost, da jo celo uporabi kot nadomestek, kaže, da se ne bo preveč zanašal na njih. Zato bi moral v tem prenosnem oknu vsaj eden zapustiti, da bi prinesel nekaj sredstev in zmanjšal plačni račun.
 
Alcacer še vedno privlači zanimanje z Borussia Dortmund, ki so najnovejši kupci, čeprav prvotno želijo, da je pogodba posojilo, ki bi lahko bilo vprašanje. Vsak morebitni posel mora imeti stalno možnost, da na koncu posojila kupi primerno ceno.
 
Ena potencialna rešitev, ki bi jo lahko uporabili, če se bo Suarez še naprej boril, uporablja Lionel Messi kot "lažno 9", pri čemer sta dva igralca Philippe Coutinho, Ousmane Dembele in Malcom igrali obe strani. Ta postavitev bi bila odvisna od midfielderjev, čeprav je iz Argentine odvzela nekatere naloge za napredovanje žoge. V nasprotnem primeru bi ga lahko prisilili, da preveč globoko spusti in težko sprejme žogo na nevarnih območjih. Zamisel o tej vlogi je, da mu omogoči, da sodeluje pri gradnji iz osrednjih območij z delom med vrsticami, vendar ga prosi, naj preveč destabilizira napadalno obliko ekipe.
 
Ne glede na to, da ne potrebujejo dveh stavkalcev, mora biti jasno, kdo je druga izbira za to pozicijo, drugi pa je treba prodati. Munirjeva pogodbena situacija to dopolnjuje, ker se izteče leta 2019, kar pomeni, da je treba takoj narediti odločitev, ker bi lahko zapustil kot prosti agent, če ne.