Vaša košarica je prazna!

Barcelona napreduje v polfinalu

Barcelona z nemškim vratarjem Marc-André ter Stegen je osvojil prvo četrtfinalno prvo tekmo proti AS Roma 4-1 (1-0) in je tako dober za povratno tekmo naslednji torek dobre karte, prvič od leta 2015 nazaj v okrog štirih zbira. Lastne cilje veterana Daniela De Rossija (38. minute) ter Konstantinos Manolas (56.) in Piqué (59. mesto) ter Luis Suarez (87. mesto) sta zapečatili štirinajst zmagovalca. Nekdanji Wolfsburgski igralec Edin Dzeko (80.) je za Italijani dosegel gol.
 
Superstar Lionel Messi in Co sta v sredo (04.04.2018) na začetku zelo težko. Čeprav so gostitelji navdušili nad domnevnim 1-0, ki ga je vodil Suárez že v četrti minuti, pa je bil urugvajski, a je bil offside. Manj kot petnajst minut kasneje je nekdanji polkovnik Schalkeja Ivan Rakitič dosegel edini cilj za samozavestne španske lige.
 
Rim je prišel po dobrem zagonu sredi prve polovice več in pod pritiskom. Romski vratar Alisson, ki mu je bil všeč mnogi klubi, je rešil Suareza v 28. minuti, ki je v tej sezoni dosegel 22-krat v La Ligi. Deset minut kasneje je De Rossi nehoteno naredil za zasluženo vodstvo "Blaugrane". Po kontemplativnem prestopu iz mednarodnega Andresa Iniesta na Messi de Rossi se je med igro in v nasprotnem primeru odbil žogo, ki je bil neustrezen za Brazilskega vratarja Alissona v svoji mreži.
 
Rim ni uspel v prvem krogu, brez smisla strelec na gol nogometni dresi Barcelona. Lorenzo Pellegrini ni uspel s prostim strelom tik pred odmorom na dobro postavljeni steni. Vendar pa je po prekršku Samuela Umtitija Lorenza Pellegrinija, ki je potekal na kazenski liniji, kaznovali Rimu. V sekundah po prelomu je imel Diego Perotti izenačevalca na glavi, toda po tem času šoka je spet prevladovala gostiteljica. Samo pred strelom Messi, Suárez in kolegi so odkrili neznane slabosti.
 
Kmalu po Manolasovi napaki pa se je v Piquéju srečal tudi z dresom Barca. Kot rezultat, upor Rimljanov, ki se prvič vrnejo v desetih letih v četrtfinalu Lige prvakov, vendar še vedno niso zlomljeni. Ter Stegen je najprej dvakrat preprečil prvi gol, preden je Dzeko udaril. Do zapisnika je bil do takrat viden nič. Suarez s prvim zadetkom v Ligi prvakov za 13 mesecev nato pustil Barca spet.