Vaša košarica je prazna!

Bayern München in Corentin Tolisso sta prvič uspela z Leverkusen

BUNDESLIGA - Bayern München ni zmagal Bayer Leverkusen v petek (3-1) v prvem tekmovanju sezone v ligi. Kljub nevihtam, ki so zamudili srečanje, se je prvak pomiril po malo predsezoni. Corentin Tolisso je dosegel zadetek.
 
Bayern München je z lahkoto prevladal nad Leverkuzenom v petek, 3-1, v otvoritveni tekmi Bundeslige, vključno s ciljem njegovega novega rekrutanta Corentina Tolissa, ki ga je Lyon prešel v sezono. Cilji so dosegli Niklas Süle (1-0, 9), Tolisso (2-0, 19) in Robert Lewandowski na kazen (3-0, 52.). Mehmedi je odgovoril za Leverkusen (65. mesto).
 
Nekdanji Lyons Corentin Tolisso, ki je bil najdražji igralec v Bundesligi, je v petek na prvem ligaškem tekmovanju v bavarskem dresu dosegel gol. Nevaren strel v 5. minuti, gol pri svoji drugi možnosti (2-0, 19. mesto) in strel na postu nekaj minut kasneje: mladi francoski mednarodni kupil 47,5 milijona evrov s strani prvakov Nemčija ni izgubila nobenega časa Da ga je 75.000 navijačev Allianz arena imenovalo svoje ime.
 
V valjarnem kompresorju in v močnem dežju je nemški prvak zlahka prevladoval nad prvim nasprotnikom in začel vodja nemškega prvenstva, ki je čakal na druge tekme, ki so bile predvidene v soboto in nedeljo.
 
Videoposnetek je že bil uporabljen
 
Druge golove Bayernja je dosegel Niklas Süle (9.), premeščen iz Hoffenheima v sezono in neizogiben Robert Lewandowski (52. kazen, kazen). Kazen, ki ga je pretvoril poljski napadalec, je prvi v zgodovini Bundesige, ki je bil dodeljen po posredovanju video sodnika.
 
Leverkuzen je spoštoval čast Admir Mehmeda (65.), v zadnjih polčasih pa je bil večkrat nevaren, ne da bi pri tem zavrl Sven Ulreich, ki je zamenjal Manuel Neuerja, ki je v začetku avgusta po operaciji z nogami v juniju prevzel usposabljanje.
 
Pred tekmo je potekala minutna tišina, v poklon žrtvam napadov v Španiji, ki se bodo tudi v soboto in nedeljo spoštovale na vseh stadionih prve in druge divizije.
 
Tolisso, Ribéry in Coman: Francozi so se pokazali
 
Prvič je bil na prvenstvu svojega "co-trenerja" Willy Sagnol, bivši zvezdnik Bayerna iz leta 2000, trener Münchna Carlo Ancelotti rezerviral nekaj presenečenj v sestavi njegovih začetnih enajstih, , Süle v srednji obrambi, Tolisso v sredini in Sebastian Rudy, v rekuperatorju. Arjen Robben, na drugi strani, je bil na klopi, medtem ko je njegov partner Franck Ribéry bil na igrišču, da bi začel svojo 11. sezono z Bayernom pri 34 letih. Ribery, ki je izpustil v 77. minuti, je nadomestil Kingsley Coman, zelo noge in avtor dveh lepih preboj v obrambi.