Vaša košarica je prazna!

da "ego" PSG lahko vpliva na moštvo, saj poziva k izbo

Nemški mednarodni vztraja, da je igranje z zvezdniki svetovnega razreda v čast, tudi če prinaša svoje težave, zlasti v Evropi
Vezist Paris Saint-Germaina Julian Draxler pravi, da mora klub v naslednji sezoni narediti boljše v Evropi, ob tem pa priznati, da nekateri 'egovi' v moštvu otežujejo ekipo.
 
PSG je prevladoval v francoskem nogometu, odkar jih je leta 2011 prevzel Qatar Sports Investments, saj je osvojil 21 domačih priznanj, od tega šest naslovov Ligue 1.
 
Kljub temu pa so se na evropskem prizorišču dosledno borili za uspeh nogometni dresi Paris Saint-Germain, saj se niso uspeli prebiti v četrtfinale lige prvakov.
 
V minuli sezoni je Thomas Tuchel ob koncu prvega obračuna z Manchester Unitedom vodil z 2: 0, vendar je v povratni tekmi na Parc des Princes izgubil s 3: 1, da bi izpadel na golih.
 
Ena od kritik, ki so jo izpostavili v klubu, je, da so sestavili ekipo, polno nadarjenih posameznikov, kot so Neymar, Edinson Cavani in Kylian Mbappe, vendar to ne pomeni vedno skladne ekipe.
 
Kot primer je trenutno stanje v zvezi s podpisom svetovnega rekorda Neymarja, ki je klubu povedal, da želi zapustiti in je pogosto zaslišal svoj odnos.
 
Draxler priznava, da ima toliko egov v garderobi svoje težave, vendar vztraja, da vidi njihovo prisotnost kot pozitivno.
 
"Vsi so izjemni igralci. Na svetovnih igralcih te ravni je težko najti," je Draxler povedal za AFP.
 
"Seveda pa imajo svoj um, svoje glave, živijo nogomet, želijo doseči vsako tekmo, zato imajo ego.
 
"Torej včasih ni enostavno za celotno ekipo, a če imaš dovolj sreče, da igraš ob teh igralcih, je to vsak užitek vsak dan."
 
Draxler razmišlja tudi o svojem času v francoski prestolnici od prihoda v Wolfsburg januarja 2017 za prijavljenih 36 milijonov evrov (33 milijonov funtov / 40 milijonov dolarjev).
 
Nemški mednarodni je zadovoljen z uspehom, ki ga je Tuchelova stran dosegla v francoski tekmi, vendar meni, da mora biti cilj te sezone napredovanje v Evropi.
 
"Zdaj sem prišel dve leti in pol, odkar sem prišel in osvojil sem veliko (domačih) naslovov, tako da sem vesel tega," je dodal.
 
"Postal sem boljši igralec kot prej, tako da je to pozitivno, toda negativno je tisto, kar smo dosegli v ligi prvakov.
 
"V ligi prvakov nismo šli daleč in to je bil eden izmed ciljev, ko sem podpisal."
 
"Zelo boli, še vedno boli, da nismo šli skozi (proti Manchester Unitedu)."